Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (16/7/2017) ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Ακούμε στη σημερινή περικοπή:

οὐδὲ καίουσι λύχνον καὶ τιθέασι αὐτὸν ὑπὸ τὸν μόδιον, ἀλλ᾿ ἐπὶ τὴν λυχνίαν, καὶ λάμπει πᾶσι τοῖς ἐν τῇ οἰκίᾳ. (Ματθ. 5, 15)

Ούτε ανάβουν λύχνο και τον θέτουν κάτω από το μόδι, αλλά πάνω στο λυχνοστάτη και έτσι λάμπει σε όλους όσοι είναι μέσα στην οικία.
Ποιά είναι η σωστή θέση του λυχναριού για να φωτίζει όλο το δωμάτιο; Όχι χαμηλά αλλά ψηλά. Έτσι ο Κύριος παρομοιάζει τη μετέπειτα δράση των μαθητών. Το ιεραποστολικό τους κήρυγμα πρέπει να γίνεται με παρρησία, τόλμη και ειλικρίνεια ώστε να τοποθετείται ψηλά για να φωτίσει όλους τους πλανεμένους από το σκοτάδι της αμαρτίας. Ούτε με φόβο, ούτε εν κρυπτῷ, ούτε επιλεκτικά. Και κυρίως, το λυχνάρι των μαθητών, θα καίει το λάδι της πίστης που ο Κύριος θα φροντίζει να μην τελειώνει. Αυτήν τη δυνατή λάμψη, πρέπει να έχει και το δικό μας ιεραποστολικό έργο, ιδίως στην εποχή μας που το κήρυγμα του ευαγγελίου είναι πολύ αναγκαίο διότι η αθεΐα έχει απλώσει έντονα το πνευματικό της σκοτάδι. Οφείλουμε, αν θέλουμε να είμαστε χριστιανοί και όχι απλώς να λέμε ότι είμαστε, να αντλήσουμε από τον Κύριο, διά της πίστης, πνευματικό λάδι και να σταθούμε με θάρρος να μεταδώσουμε το φως της διδασκαλίας Του. Να γίνουμε το φωτεινό παράδειγμα για τους άλλους. 

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ, εδώ και εδώ.