Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (15/5/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ


Μας λέει ο ευαγγελιστής Λουκάς στη σημερινή περικοπή: 

καὶ ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ ηὔξανε, καὶ ἐπληθύνετο ὁ ἀριθμὸς τῶν μαθητῶν ἐν ῾Ιερουσαλὴμ σφόδρα, πολύς τε ὄχλος τῶν ἱερέων ὑπήκουον τῇ πίστει. (Πραξ. 6, 7)

Και ο λόγος του Θεού αύξανε, και πλήθαινε ο αριθμός των μαθητών στην Ιερουσαλήμ πάρα πολύ, και πολύ πλήθος των ιερέων υπάκουε στην πίστη.  
Το κήρυγμα του ευαγγελίου προόδευε και αύξανε ο αριθμός των πιστών. Οι απόστολοι καθώς και οι επτά διάκονοι κήρυτταν με ζήλο, απαλλαγμένοι από τις βιοτικές φροντίδες και διοικητικές μέριμνες. Έσπερναν τον καλό σπόρο και ο Θεός φρόντιζε για την καρποφορία του. Μέχρι και πολλοί Ιουδαίοι ιερείς προσχωρούσαν στην πίστη του Κυρίου. Στην περιοχή των Ιεροσολύμων που μαρτύρησε ο Χριστός, αυξήθηκε το κήρυγμα.  Αυτό είναι ένα μάθημα για τους εργάτες του ευαγγελίου, ώστε να μην απογοητεύονται αν δεν αποδίδει αμέσως καρπούς το κήρυγμά τους. Η συστηματική διδασκαλία συνδυασμένη με την πίστη στο βίο και τη συμπεριφορά, δεν είναι άσκοπη και μάταιη. Γίνεται γόνιμη, διότι την ενισχύει ο Θεός, ενισχύοντας και τους αποστόλους του. Η διδασκαλία δίχως το προσωπικό παράδειγμα, δίχως τη ζέση της πίστης στον ανεστημένο Χριστό, είναι καταδικασμένη να περάσει απαρατήρητη δίχως να αγγίξει και να ζεστάνει καρδιές.

Άλλα σχόλια για τη σημερινή περικοπή, εδώ και εδώ.