Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (7/02/2016) ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΣΤ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Μας λέει ο απ. Παύλος στη σημερινή περικοπή: 

λέγει γάρ· καιρῷ δεκτῷ ἐπήκουσά σου καὶ ἐν ἡμέρᾳ σωτηρίας ἐβοήθησά σοι· ἰδοὺ νῦν καιρὸς εὐπρόσδεκτος, ἰδοὺ νῦν ἡμέρα σωτηρίας· (Β' Κορ. 6, 2) 

Γιατί λέει: Σε καιρό δεκτό σε άκουσα και σε ημέρα σωτηρίας σε βοήθησα. Ιδού, τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος. ιδού, τώρα ημέρα σωτηρίας.
Μας υπενθυμίζει ο απ. Παύλος το Ησ. 49, 8 που μιλά ο Θεός για τη βοήθεια που έδωσε στους Ισραηλίτες. Ο Θεός μας ακούει και μας παρέχει τη σωτηρία. Γι' αυτό και μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να δεχτούμε το ευαγγέλιό Του. Αρκεί να πιστέψουμε για να τις εκμεταλλευτούμε. Μην τις περιφρονήσουμε και αδιαφορήσουμε. Ο Θεός θέλει να σωθούμε, μας περιμένει, αλλά δεν θα στέλνει πάντα τους απεσταλμένους του να μας παρακαλούν συνεχώς. Συνεπώς, η κατάλληλη στιγμή για τη σωτηρία, είναι σήμερα! Το «τώρα», είναι στη διάθεσή μας. Είναι η χρονική στιγμή που μπορούμε. Το αύριο, και γενικώς το μέλλον, δεν είναι στο χέρι μας να το διαχειριστούμε. Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να μας συμβεί την επόμενη ώρα. Ας μην αφήνουμε τη σωτηρία μας στο αβέβαιο μέλλον και μην αναβάλλουμε τον ενστερνισμό του Θεού και τη βίωση του ευαγγελίου Του. Η χρονική μας παρουσία στη γη είναι ούτως ή άλλως μικρή και οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε εγκαίρως.