Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ!

Τσιγκούνης δεν γίνεσαι, γεννιέσαι! Όχι δεν θα υπήρχε γονίδιο που θα ευθύνονταν για την τσιγκουνιά. Να το απόκομμα από το ΒΗΜΑgazino (4/10/2015) που μας πληροφορεί ότι η τσιγκουνιά δεν είναι προϊόν της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου. Λογικά θα υπάρχει και κάποιο αντίστοιχο γονίδιο για την σπατάλη, μιας και δεν εξηγείται στην Ελλάδα από τη μια να λέμε ότι ο λαός πεινάει και δεν αντέχει άλλο τα μέτρα και από την άλλη να γεμίζουν οι ταβέρνες τα Σ/Κ...

Έτσι όπως το πάνε οι επιστήμονες με τα γονίδια, θα μας πείσουν πως ότι και να κάνουμε, δεν το κάνουμε γιατί το θέλουμε, αλλά γιατί έχουμε κάποιο γονίδιο το οποίο μας ωθεί να το κάνουμε! Και το να μαζεύεις κανένα φράγκο (εννοώ ευρώ) στο σεντούκι ή στο στρώμα αντί στις τράπεζες, για ώρα ανάγκης, που από ώρες ανάγκης βιώνουμε τακτικότατα με τα μέτρα, προφανώς οφείλεται σε γονίδιο και όχι στο ένστικτο αυτοεπιβίωσης! Και εκεί που νιώθεις ανασφαλής με την οικονομική πορεία του τόπου, τώρα νιώθεις και... γονιδιόπληκτος!

Τι θα συμβεί αν το γονίδιο μεταλαχθεί; Θα χαθούν οι οικονομίες που με κόπο μαζεύουμε; Ή θα γίνουμε χειρότεροι κι από τον περιβόητο Σκρουτζ (όχι τον Μακ Ντακ, θείο του Ντόναλντ, αλλά τον αυθεντικό του Κ. Ντίκενς); Όχι τίποτ' άλλο, αλλά τα Χριστούγεννα με το ομώνυμο πνεύμα, αργούν για να... συνέλθουμε! Προς το παρόν οι επιστήμονες εντόπισαν το γονίδιο. Ας ελπίσουμε να μην προσπαθήσουν να... του αλλάξουν τα φώτα για να δουν τι θα συμβεί! Η μεν αγορά και το κράτος θα θέλουν να βρεθεί κανένα φάρμακο για να εξοντωθεί άπαξ και διά παντός, οι δε τραπεζίτες να περιοριστεί το φάρμακο μόνο σε όσους δεν αποταμιεύουν τα λεφτά που μαζεύουν στις τράπεζες! 

Κοντολογίς, οι μεν τσιγκούνηδες μπορούν να νιώσουν ανακούφιση αφού δεν φταίνε αυτοί για την τσιγκουνιά τους αλλά ένα γονίδιο, οι δεν φτωχοί επίσης μπορούν να νιώσουν ανακούφιση, διότι για να τσιγκουνεύεσαι πρέπει να έχεις λεφτά, οπότε και η τσιγκουνιά είναι ελάττωμα των εχόντων! Εξάλλου αν τσιγκουνευτεί ο φτωχός, το κάνει από ανάγκη και σωφροσύνη... Μέχρι να βρούνε οι επιστήμονες κανένα άλλο γονίδιο, το οποίο μας επηρεάζει για άλλες μας συμπεριφορές, ας απολαύσουν (όσοι το έχουν) το γονίδιο COMT και τα οικονομικά πλεονεκτήματα που προσφέρει, και ας μη στενοχωρούνται όσοι δεν το έχουν και σπαταλούν τα λεφτά τους. Το μνημόνιο να 'ναι καλά και δεν θα τους αφήσει το περιθώριο για πολλές σπατάλες...!