Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (15/6/2014) ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΜΑΤΘΑΙΟΥ (ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ)

 Ακούμε σήμερα από την επιστολή προς Εβραίους: 

Τοιγαροῦν καὶ ἡμεῖς, τοσοῦτον ἔχοντες περικείμενον ἡμῖν νέφος μαρτύρων, ὄγκον ἀποθέμενοι πάντα καὶ τὴν εὐπερίστατον ἁμαρτίαν, δι' ὑπομονῆς τρέχωμεν τὸν προκείμενον ἡμῖν ἀγῶνα (12, 1)

Γι’ αυτό λοιπόν και εμείς, επειδή έχουμε τοποθετημένο γύρω μας τόσο μεγάλο νέφος μαρτύρων, ας αποθέσουμε κάθε βάρος και την αμαρτία που εύκολα μας περιπλέκει, και ας τρέχουμε με υπομονή στον αγώνα που βρίσκεται μπροστά μας.
Ο απ. Παύλος, αναφέρεται στους μάρτυρες της Παλαιάς Διαθήκης, των οποίων το πλήθος το παρομοιάζει με νέφος. Αυτοί που μαρτύρησαν για την αλήθεια, δίνουν την ώθηση και το παράδειγμα σε εμάς ώστε να αγωνιστούμε εναντίον της αμαρτίας. Κάθε προσκόλληση στη σωματική μας υπόσταση και στη ματαιότητα του κόσμου, γίνεται βαρύς όγκος που μας παρεμποδίζει στον πνευματικό αγώνα. Η απορρόφηση από τις φροντίδες και τις απολαύσεις της παρούσας ζωής, η αλαζονεία, η δουλοπρέπεια στα πάθη, η νοσηρή φαντασία, μας κρατάνε μακριά από την πρόοδο και την κατά Χριστῷ ζωή. Για να τα καταφέρουμε, χρειαζόμαστε υπομονή για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και επιμονή για να αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς. Καλούμαστε να ακολουθήσουμε τα ίχνη του νέφους των μαρτύρων για να γίνουμε αντάξιοί τους, κατακτώντας την ουράνια βασιλεία.

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή, εδώ.