Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (23/6/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

Μας λέει ο Ιησούς στη σημερινή περικοπή:

᾿Εν δὲ τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ τῇ μεγάλῃ τῆς ἑορτῆς εἱστήκει ὁ ᾿Ιησοῦς καὶ ἔκραξε λέγων· ἐάν τις διψᾷ, ἐρχέσθω πρός με καὶ πινέτω. (Ιωαν. 7, 37)

Τότε, την τελευταία ημέρα της εορτής, τη μεγάλη, είχε σταθεί ο Ιησούς και φώναξε, λέγοντας: «Αν κάποιος διψά, ας έρχεται προς εμένα και ας πίνει».
Ο Ιησούς φώναξε στο πλήθος, που πήγαινε  να πάρει νερό από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ κατά την τελευταία μέρα της εορτής, πως αν κανείς διψά, να πάει προς αυτόν και να πιει νερό. Μας προσκαλεί όλους, χωρίς διακρίσεις. Αρκεί να διψάμε. Δηλαδή, όχι απλά να θέλουμε να διδαχτούμε, αλλά να έχουμε μεγάλη επιθυμία να γαληνέψουμε την ψυχή μας, η οποία δεν διεγείρεται από τα υλικά αγαθά. Να θέλουμε να βρούμε την αιώνια ευτυχία και ειρήνη, που ο κόσμος αδυνατεί να μας δώσει.
Μας προσκαλεί να πάμε σ' Αυτόν για να πιούμε το αληθινό νερό της ζωής. Να τον πιστεύσουμε και να δεχτούμε να κάνουμε βίωμα τη διδασκαλία του. Εκείνος είναι η πηγή της ζωής και απ' αυτόν πίνοντας θα ζούμε αιώνια απολαμβάνοντας τη μακαριότητα και τη γαλήνη Του. 

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή εδώ.