Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (03/6/2012) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

 Θα ακούσουμε από τις Πράξεις των Αποστόλων:

καὶ ἐπλήσθησαν ἅπαντες Πνεύματος Ἁγίου, καὶ ἤρξαντο λαλεῖν ἑτέραις γλώσσαις καθὼς τὸ Πνεῦμα ἐδίδου αὐτοῖς ἀποφθέγγεσθαι. (2, 4)

Και γέμισαν όλοι (οι 12 μαθητές μαζί με τον ευρύτερο κύκλο των μαθητών, γύρω στα 120 άτομα) από Πνεύμα Άγιο και άρχισαν να μιλούν άλλες γλώσσες καθώς το Πνεύμα τους έδινε τη δύναμη να μιλούν. Είναι η στιγμή που εκπληρώνονται τα λόγια του Χριστού που είπε στους μαθητές πως όταν έλθει ο Παράκλητος (το Άγιο Πνεύμα) που είναι η αλήθεια... και εσείς θα δώσετε την καλή μαρτυρία (Ιωαν. 15, 26 - 27). Αυτή τη στιγμή το Άγιο Πνεύμα δίδει χαρίσματα / εφόδια στους μαθητές για να ξεκινήσουν το κήρυγμα σε όλα τα έθνη (πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη... Ματθ. 28, 19) και από αυτό το χρονικό σημείο είναι η γενέθλια μέρα της Εκκλησίας του Χριστού.
Η παρέμβαση του Παρακλήτου, δεν έγινε μόνο μία φορά με το να δώσει στους μαθητές χαρίσματα, αλλά συμβαίνει πάντοτε. Αποτελεί τη ζωογόνο αρχή του αγιασμού, προπαρασκευάζει την απολύτρωση και αγιάζει τους πιστούς στο σύνδεσμό τους με τον Πατέρα και τον Υιό. Είναι η πηγή των χαρισμάτων με τα οποία συνεχίζει και ζωοποιεί την Εκκλησία.