Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (03/7/2011) ΚΥΡΙΑΚΗ Γ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ

 Μας λέει ο Ιησούς στη σημερινή ευαγγελική περικοπή:

Οὐδεὶς δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ. (Ματθ. 6,24)

Κανείς δεν μπορεί να υπηρετεί δύο κυρίους ταυτόχρονα. Διότι θα μισήσει τον ένα και θα θα αγαπήσει τον άλλο, ή θα καταφρονήσει τον έναν και θα προσκολληθεί στον άλλον. Δεν μπορείτε να υπηρετείτε το Θεό και τον πλούτο.
Η υπηρεσία στο Θεό δεν συνάδει με την αγάπη για τον πλούτο. Όποιος έχει κύριο μέλημά του την απόκτηση πλούτου δεν μπορεί ταυτοχρόνως να πράττει το θέλημα του Θεού που μιλάει για ανιδιοτέλεια, φιλανθρωπία και αγάπη. Η προσκόλληση στο χρήμα, είναι προσκόλληση στα φθαρτά, στα υλικά και στα εφήμερα της πεπερασμένης υλικής υπόστασής μας. Εν αντιθέσει, η υπηρεσία στο Θεό είναι η προσπάθεια προς τη θέωση της αθάνατης ψυχής μας.

Αυτό που μας λέει ο Κύριος είναι να μην υποκρινόμαστε πως υπηρετούμε το Θεό, αλλά παράλληλα νοιαζόμαστε ιδιαιτέρως για τα πλούτη. Όποιος ακολουθεί το Θεό, στόχο έχει να περιορίσει τα πάθη του και να απαλλαγεί από αυτά. Όποιος όμως ακολουθεί τα πάθη του και τα αφήνει να τον κυριεύσουν έχει απομακρυνθεί από το Θεό.

Αν λοιπόν θέλουμε να ακολουθήσουμε το Θεό θα πρέπει να αποκολληθούμε από το μαμωνά (πλούτο). Όπως λέει σοφά και η παροιμία:Δυό καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη! Να πάψουμε να υποκρινόμαστε πως υπηρετούμε το Θεό, με το μάτι στραμμένο στο χρήμα.