Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

«ΜΕΙΩΣΗ» ΤΙΜΩΝ, Ή ΛΟΓΙΚΗΣ;

Όταν η κυβέρνηση θέλει να κάνει χοντρό χιούμορ, σίγουρα έχει τον τρόπο! Μας λέει, με... υπερηφάνεια πως φέτος οι τιμές των σαρακοστιανών είναι φθηνότερες από πέρσι! Όπως διαβάζω στο ΒΗΜΑ (κλικ εδώ) 19 είδη του παραδοσιακού τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας στοιχίζουν φέτος 118,41 ευρώ, ενώ πέρυσι στοίχιζαν 123,76 ευρώ. Μεγάλη επιτυχία! Ε; Μόνο που ξέχασε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης να πει το αυτονόητο!

Ότι η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει πέσει πάνω από το 25% στην καλύτερη περίπτωση! Βέβαια, δεν αναφέρομαι στους πλούσιους, αλλά στα μεσαία και χαμηλά βαλάντια. Οπότε λοιπόν η μικρή μείωση των τιμών, αφού δεν φτάνει την μείωση των εσόδων, τι είναι ουσιαστικά; Αύξηση! Θυμίζει τις αυξήσεις των μισθών κάτω από το όριο του πληθωρισμού, που όταν οι τιμές ακριβαίνουν κατά 10% και η αύξηση του μισθού είναι λιγότερη από 10% (του πληθωρισμού δηλαδή) τότε η αξία του μισθού μειώνεται. Απλό, ε;

Αφού καταφέρατε να «μειώσετε» τα σαρακοστιανά σε σχέση με πέρσι, κύριοι πολιτικάντηδες της κυβέρνησης, για μειώστε και τη βενζίνη και τα εισιτήρια, άμα σας βαστάει! Εκεί να σας δούμε πόσο μάγκες είσαστε. Να έχετε δηλαδή κότσια να σταματήσετε να κλέβετε ασύστολα! Διότι το χιούμορ με τη δήθεν μείωση τιμών των σαρακοστιανών δεν είναι μόνο black, αλλά και... βλάκ χιούμορ! Πολύ βλάκ!