Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (27/02/2011) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ

 Μας λέει ο Ιησούς για την τελική κρίση στη σημερινή περικοπή:

καὶ συναχθήσεται ἔμπροσθεν αὐτοῦ πάντα τὰ ἔθνη, καὶ ἀφοριεῖ αὐτοὺς ἀπ᾿ ἀλλήλων ὥσπερ ὁ ποιμὴν ἀφορίζει τὰ πρόβατα ἀπὸ τῶν ἐρίφων,
καὶ στήσει τὰ μὲν πρόβατα ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ, τὰ δὲ ἐρίφια ἐξ εὐωνύμων.
τότε ἐρεῖ ὁ βασιλεὺς τοῖς ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ· δεῦτε οἱ εὐλογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοιμασμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου. (Ματθ. 25, 32-34)

Θα συναχθούν μπροστά Του όλα τα έθνη, εννοώντας όλοι οι άνθρωποι από δημιουργίας ανθρώπου, και όπως ο ποιμένας χωρίζει τα πρόβατα από τα κατσίκια, έτσι θα τους χωρίσει. Τα μεν πρόβατα θα τα βάλει δεξιά Του, τα δε κατσίκια αριστερά. Τότε θα πει στους εκ δεξιών ο βασιλιάς «ελάτε εσείς οι ευλογημένοι του Πατρός μου, και κληρονομήσατε την ουράνια βασιλεία η οποία ετοιμάστηκε για εσάς από τη θεμελίωση του κόσμου.

Μια συμβολική εικόνα της κρίσης μας παρουσιάζει ο Κύριος. Στην οποία μεταφορικώς οι καλοί και ενάρετοι άνθρωποι παρουσιάζονται με τα πρόβατα ενώ οι ασεβείς με κατσίκια. Τα μεν πρόβατα είναι ήσυχα, ήρεμα, πράα. Τα δε κατσίκια είναι ατίθασα, δύστροπα, καταστρέφοντας δέντρα και τρέχουν σε γκρεμούς. Και εδώ τίθεται το ερώτημα σε εμάς, στο τι θέλουμε να μοιάσουμε. Με τα πρόβατα που βρίσκονται στον ίσιο δρόμο ή με τα γίδια που ακροβατούν στο γκρεμό. Επειδή μοιάζουμε και στα δύο, ο αγώνας είναι να στραφούμε προς την εικόνα των «προβάτων». Τότε ο Χριστός βλέποντας τη μετάνοια και τους καρπούς του αγώνα μας, θα μας τοποθετήσει δεξιά Του.