Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (2/6/2013) ΚΥΡΙΑΚΗ Ε'ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ (ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ)

Λέει ο Ιησούς στους μαθητές:

καὶ ὁ θερίζων μισθὸν λαμβάνει καὶ συνάγει καρπὸν εἰς ζωὴν αἰώνιον, ἵνα καὶ ὁ σπείρων ὁμοῦ χαίρῃ καὶ ὁ θερίζων.  (Ιω. 4, 36)

Ο θεριστής λαβαίνει μισθό και συνάζει καρπό για ζωή αιώνια, για να χαίρονται μαζί ο σπορέας και ο θεριστής.  
Ο Ιησούς με το παράδειγμα του θερισμού, θέλει να τονίσει την ανάγκη της δραστηριότητας και του ζήλου του θείου θελήματος. Σπορέας είναι ο Χριστός που σπέρνει το θείο λόγο στους ανθρώπους. Θεριστές είναι οι απόστολοι οι οποίοι θα θερίσουν τους πνευματικούς καρπούς. Καρπός είναι οι ψυχές που σώζονται από την αμαρτία. 
Όπως ο θερισμός απαιτεί πολύ κόπο και ιδρώτα αλλά φέρνει αγαλλίαση όταν συγκεντρωθεί ο καρπός, έτσι και ο πνευματικός θερισμός. Φέρνει αγαλλίαση και χαρά και στους θεριστές και στο Θεό. Το ρόλο του θεριστή τον έχουμε όλοι μας, ως συνεχιστές του αποστολικού έργου. Χρειάζεται δουλειά και κόπος για μεταδώσουμε το θέλημα του Κυρίου  στους συνανθρώπους μας. Και όχι μόνο. Επίσης κόπος χρειάζεται στο να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τους ασθενέστερους. Και κυρίως, πολλή δουλειά στο να δυναμώσουμε τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να σπείρουμε με το προσωπικό μας παράδειγμα. Μόνο έτσι θα απολαύσουμε τη χαρά ενός γόνιμου έργου. 

Άλλο σχόλιο για τη σημερινή περικοπή εδώ.