Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ (26/02/2012) ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ


Μας λέει η σημερινή αποστολική περικοπή:

ἀλλ᾿ ἐνδύσασθε τὸν Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, καὶ τῆς σαρκὸς πρόνοιαν μὴ ποιεῖσθε εἰς ἐπιθυμίας. (Ρωμ. 13,14 )
ὁ ἐσθίων τὸν μὴ ἐσθίοντα μὴ ἐξουθενείτω, καὶ ὁ μὴ ἐσθίων τὸν ἐσθίοντα μὴ κρινέτω· ὁ Θεὸς γὰρ αὐτὸν προσελάβετο. (Ρωμ. 14,3)

Ενδυθήτε τον Κύριο Ιησού Χριστό και μη φροντίζετε για τη σάρκα και να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες της, και εκείνος που τρώει, ας μην περιφρονεί εκείνον που δεν τρώει, και εκείνος που δεν τρώει ας μη κρίνει εκείνον που τρώει, διότι ο Θεός τον έχει δεχθεί. Δύο παραινέσεις από τον απόστολο Παύλο, μας τονίζονται ιδιαιτέρως μιας και από την εβδομάδα που έρχεται ξεκινά η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η νηστεία που στόχο έχει να περιορίσει τα σαρκικά πάθη. (Περισσότερα δείτε εδώ)

Σε αυτή τη νηστίσιμη περίοδο, καλό είναι να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας σε όποιον δεν νηστεύει ή και το αντίστροφο. Δεν πρέπει να ευτελίζουμε τον άλλον. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει το τι θα πράξει για τον εαυτό του. Η όποια κατάκριση σημαίνει απόκλιση από τη νηστεία, για το νηστεύοντα, αλλά και επιρρέπεια στα πάθη για τον μη νηστεύοντα. Προσοχή στη συμπεριφορά μας λοιπόν την περίοδο της νηστείας. Ο Θεός μας αγαπάει αλλά ας είμαστε και εμείς έτοιμοι να τον δεχτούμε.