Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

«ΚΟΣΤΟΣ» ΒΙΤΡΙΝΑΣ;

Το απόκομμα από τον χθεσινό ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ (21/11/11) δεν το βάζω για να δείξω πόσο κοστίζουν φέτος τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ποσώς με ενδιαφέρει. Το βάζω για να πω τι «ξέχασε» να να συμπεριλάβει ο δημοσιογράφος και τι έχουμε ξεχάσει εμείς! Τα ίδια τα Χριστούγεννα! Ένα μυστήριο που έγινε για τη σωτηρία μας, και όχι ένα ετήσιο δρώμενο!

Τα Χριστούγεννα δεν χρειάζονται δέντρα, στολίδια, γιρλάντες και διακόσμηση στο σπίτι ή στους δρόμους και τις βιτρίνες. Δεν έχουν ανάγκη από στολισμούς. Στην περίοδο νηστείας που διανύουμε, οφείλουμε να στολίσουμε εαυτόν με πειθαρχία, πνευματικότητα, σκέψη και ποιοτική βελτίωση. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τα πραγματικά Χριστούγεννα.

Το δέντρο φέτος κοστίζει γύρω στα 20€. Η ψυχή μας πόσο κοστίζει; Οι μπάλες είναι φτηνές. Κοστίζουν από 0, 30€. Οι αρετές μας; Αυτά δεν τα λέει η καρτέλα του αποκόμματος! Τα «ξέχασε»... Άλλα «Χριστούγεννα» γιορτάζει όποιος νοιάζεται για τα εξωτερικά στολίδια και άλλα Χριστούγεννα γιορτάζει όποιος ενδιαφέρεται για τα στολίδια της ψυχής του. Κι όποιος καταλαβαίνει Χριστούγεννα μέσα από τα λαμπάκια και τα μπιχλιμπίδια της βιτρίνας ας αναρωτηθεί αν έγινε κι αυτός μέρος αυτής της βιτρίνας!