Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ (22/05/2011) ΚΥΡΙΑΚΗ Ε' ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ)

 Λέει στη Σαμαρείτισσα ο Ιησούς:

ὃς δι᾿ ἂν πίῃ ἐκ τοῦ ὕδατος οὗ ἐγὼ δώσω αὐτῷ, οὐ μὴ διψήσῃ εἰς τὸν αἰῶνα, ἀλλὰ τὸ ὕδωρ ὃ δώσω αὐτῷ, γενήσεται ἐν αὐτῷ πηγὴ ὕδατος ἁλλομένου εἰς ζωὴν αἰώνιον. (Ιωανν. 4, 14)

Εκείνος που θα πει νερό από αυτό που θα δώσω δεν θα διψάσει ποτέ. αλλά το νερό, που θα δώσω σ' αυτόν, θα γίνει μέσα του μια εσωτερική πηγή νερού, που θα αναβλύζει ζωή αιώνια.

Το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο της υλικής μας ζωής. Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Με το νερό ο Κύριος παρομοιάζει τη ζωοποιό του Θεία Χάρη. Η Θεία Χάρη που μας αναζογονεί και μας οδηγεί στην κατά χάριν θέωση. Όπως κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς νερό, κανείς δεν πρόκειται να ζήσει αιώνια χωρίς την επαφή και την ένωση με τον δημιουργό της ζωής.

Η Θεία Χάρη είναι αστείρευτη και δεν μας εγκαταλείπει ποτέ. Για να νιώσουμε την ευεργετική της δύναμη, πρέπει να αφήσουμε να εισέλθει μέσα μας ο Ιησούς Χριστός. Με την απομάκρυνση από την αμαρτία, με τη μετάνοια, και την άφεση των αμαρτιών μας μέσα από το μυστήριο της Θείας εξομολογήσεως, προετοιμάζουμε τον εαυτό μας για την επαφή (την κοινωνία) με τον ζωοδότη Χριστό. Αφήνουμε να κυλίσει σαν τρεχούμενο νερό μέσα μας η Θεία Χάρη. Και έτσι ανακαινίζουμε τον παλαιό εαυτό μας. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν από αυτό το αιώνιο νερό, ας δώσουμε στον εαυτό μας τη δυνατότητα της αιώνιας ζωής.