Αρχική
Αρχική
Γελιογραφίες
Γελοιογραφίες
Μουσική (LP)
Μουσική (LP)
Επιλογές
Επιλογές

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ... ΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ!

Οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, βαρύγδουπες και λαϊκίστικες, σαφώς και προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας. Όπως διαβάζω στα ΝΕΑ (15/11/10 κλικ εδώ):

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολίτες να μην απέχουν από την εκλογική διαδικασία και από τους αγώνες που δίνει ο ελληνικός λαός, έστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος μέμφθηκε όσους ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της χώρας «από τον καναπέ τους».
«Η Δημοκρατία στην Ελλάδα κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και μεγάλη λαϊκή συμμετοχή. Η Δημοκρατία χρειάζεται αγώνες. Δεν μπορείς να κάθεσαι στον καναπέ και να μιλάς για αγώνες»

Τι σχέση έχουν οι σκληροί αγώνες για τη Δημοκρατία με την αποχή από τις επικείμενες εκλογές που εξέφρασε τη διαμαρτυρία για το κακέκτυπο της δημοκρατίας που βιώνουμε ένεκα των συναδέλφων πολιτικάντηδων του κ. Παπούλια; Σαφώς και άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αλλά το ότι μέμφεται όσους απέχουν των εκλογών, σημαίνει πως μέμφεται το μεγαλύτερο μέρος αυτού που πληρώνει τον παχυλό μισθό του! Και δεν παίρνει ούτε 500 ούτε 600 € το μήνα, για να έχει έναν μάλλον διακοσμητικό ρόλο...

Αλλά μιας και είναι εύκολος ο κομπασμός για το λαό (γενικώς και αορίστως), δεν είδαμε παρόμοια ευαισθησία και στις δηλώσεις του κ. Παγκάλου που είπε πως ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του δημοσίου είναι οι στρατιωτικοί. Κάτι που μπορούμε να εννοήσουμε ως μπηχτή και για τον ίδιο τον κ. Παπούλια, μιας και κατά πως μας λέει το Σύνταγμα (Άρθρο 45) είναι αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας! Οπότε ως αρχηγός των... αντιπαραγωγικών, είναι αντιπαραγωγικός!

Αντί λοιπόν να καταφέρεται εναντίον όσων ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της χώρας «από τον καναπέ τους», ας σκεφτεί το πόσο ο ίδιος και το κόμμα που υπηρέτησε, συνέβαλλαν στην σημερινή κατάντια που οδήγησε το 58% των εκλογέων στην αποχή. Και θα έπρεπε να στραφεί προς το συνάφι του, τους πολιτικάντηδες, που ούτε καν μιας συγγνώμη δεν τολμούν να ζητήσουν. Κρίμα.